Мед Атлант

Гончарук про збільшення зарплат міністрам: “Це єдиний правильний шлях”

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в уряді припинили практику тіньових схем і відкатів, призначивши міністрам “білі” високі зарплати, за допомогою чого буде подолано корупцію у владі.

“Багато років в Україні чиновники офіційно отримували по декілька тисяч гривень, а за тіньовими схемами крали десятки та сотні мільйонів доларів або отримували зарплати в конвертах”, — написав він у Facebook.

За його словами, колишнім урядовцям не потрібна була офіційна висока зарплатня, бо вони, “офіційно прибідняючись, за кулісами грабували країну і людей, а українців просто обдурювали, пише “Суспільне“.

“Ми припинили ганебну практику тіньових схем і відкатів в уряді. Наш уряд — перший, міністри якого живуть так, як і представники влади у будь-якій цивілізованій країні — на зарплату від платників податків. Дані по зарплатах, які отримують міністри, є абсолютно відкритими”, — заявив прем’єр.

Він попросив не спекулювати цифрами, зазначивши, що у деяких випадках міністри у грудні отримали з затримкою виплати за декілька місяців і згодом вони нададуть детальну інформацію щодо виплат.

“Ми розуміємо підвищену увагу до цього процесу, але це — єдиний правильний шлях. Це — невід’ємна складова подолання корупції у владі”, — запевнив Гончарук

За його словами, припинивши “схематоз” і призначивши міністрам “білі” високі зарплати, Україна долає корупційну практику у владі.

“Міністри — державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися та, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їхньої роботи”, — додав очільник Кабміну, зазначивши, що в уряді впроваджують показники ефективності, за якими будуть оцінюватись результати роботи чиновників.

Також він наголосив, що держслужбовці мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати службовим становищем, але при цьому пам’ятати про покарання за посадові зловживання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...