Мед Атлант

Незабаром на Міжнародному фестивалі відбудеться прем’єра фільму Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва

Світова прем’єра фільму «Номери» Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва відбудеться в рамках Berlinale 2020.

Фільм «Номери», що був створений за підтримки Міністерства культури України за однойменною п’єсою режисера Олега Сенцова, буде вперше показаний 18 лютого 2020 року в рамках спеціальних показів, які присвячені ювілею Berlinale – Berlin International Film Festival, повідомляє ДержКіно України.

Фільм «Номери» був зрежисований дистанційно і є унікальним явищем для української кіноіндустрії. Над стрічкою працював тандем двох режисерів — Oleg Sentsov, який під час роботи над фільмом перебував у колонії суворого режиму на півночі Росії, та Ахтем Сеітаблаєв (Axtem Seitablaiev), який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсеркою фільму Anna Palenchuk. Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали у листах, яких, за словами Анни, було більше сотні.

Текст п’єси «Номери» був написаний Олегом Сенцовим ще до ув’язнення, у 2011 році. У 2018 році на основі п’єси було створено виставу, над якою працювали режисер-постановник Тамара Трунова та художник-постановник Юрій Ларіонов, відомі своїми роботами як в Україні, так і за кордоном.

Прем’єра фільму «Номери» Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва в Україні запланована на осінь 2020 року.

Фільм – копродукція України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...