Мед Атлант

Співає «ІФТКЕ» – у конкурсній програмі 31-го Міжнародного кінофестивалю в Трієсті

З 17 по 23 січня в місті Трієсті (Італія) проходить 31-й Міжнародний кінофестиваль.

В рамках цього дійства 20 січня відбувся конкурсний показ документального фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Фестиваль у Трієсті – одна з найбільш поважних подій кіно Східної та Центральної Європи. Разом зі «Співає ІФТКЕ» у конкурсі змагатимуться ще 8 фільмів. Минулого року проект фільму «Співає ІФТКЕ» виграв у індустріальній програмі Last Stop Trieste три з чотирьох нагород.

Створений за підтримки Держкіно документальний фільм режисерки Надії Парфан «Співає ІФТКЕ» став найкращим українським документальним фільмом 2019 року за версією кінокритиків та одним із найуспішніших документальних фільмів за касовими зборами в українському прокаті, де зібрав більш 5 тисяч глядачів.

Проєкт фільму став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — дебютний повнометражний фільм Надії Парфан. Продюсером виступив Ілля Гладштейн (Phalanstery Films). Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння телеканалу Current Time та Львівської кінокомісії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...