Мед Атлант

Минулого року більше 400 іноземців здобули українське громадянство

Упродовж минулого року відповідно до положень Закону України «Про громадянство» в Івано-Франківській області міграційна служба оформила набуття українського громадянства 413 особам.

Всі вони мали на це підстави за територіальним походженням або відповідно до міжнародних угод України. Найчастіше клопотання про набуття громадянства подавали громадяни Російської Федерації.

Водночас торік УДМС в області скасовано 5 рішень про набуття громадянами українського громадянства.

У новелах Закону України «Про громадянство», крім того, чітко передбачені підстави та умови для прийняття іноземцями українського громадянства. Ця процедура є досить складною та тривалою у часі, адже рішення про прийняття до громадянства приймається Президентом України. Отримавши українське громадянство, іноземець протягом двох років зобов’язується відмовитись від громадянства країни свого походження.

Прийняття до громадянства має на увазі безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п’яти (в окремих випадках двох) років, визнання й дотримання Конституції України й законів України, володіння державною мовою, наявність законних джерел існування, а, найголовніше, одержання дозволу на імміграцію в Україну.

Протягом минулого року Указами Президента України за оформленими матеріалами сектору з питань громадянства УДМС в Івано-Франківській області Указами Президента України прийнято до громадянства нашої країни 20 осіб. З-поміж новоспечених громадян України найчастіше йдеться про вихідців з азійських країн – Йорданського Хашимітського Королівства, Сирійської Арабської Республіки, Ісламської Республіки Іран, Республіки Ірак.

У даний час на розгляді в ДМС України перебувають32 справи щодо клопотань громадян інших країн про прийняття до українського громадянства.

Коротко для загального розуміння:

Щоб отримати право на громадянство України іноземцю потрібно відповідати шести вимогам. По-перше, дотримуватися Конституції України, по-друге, не мати громадянства іншої країни або відмовитися від нього. Також іноземець має легально прожити 5 років на території України без перерв. Крім цього, йому необхідно мати дозвіл на імміграцію, знати українську мову на рівні, достатньому для спілкування, і мати законний заробіток.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...