Мед Атлант

У НКРЕКП пояснили, звідки взялася друга платіжка за газ

За словами голови Нацкомісії, це необхідно для того, щоб у майбутньому українські споживачі могли вільно змінювати постачальника палива.

Додаткову платіжку за транспортування газу до осель – пояснили на відповідній нараді за участі Президента України. Українці сплачуватимуть окремо за газ і за його транспортування, інформує “5 канал”. 

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерія Тарасюка, це необхідно для того, щоб у майбутньому українські споживачі могли вільно змінювати постачальника палива.

Додаткова ж платіжка – це лише відокремлення від основної суми. Адже й раніше українці сплачували за транспортування блакитного палива до своєї оселі. Втім, нарікань не було, тому що цифри додавалися.

Від січня українці окремо мають платити за газ і за його доставку. Що думають про це франківці, читайте і дивіться: #МІСТО_обговорює: що думають франківці про дві платіжки за газ?

Платіж за доставку газу простий та передбачуваний, запевняють газовики.

Плата за транспортування розраховується виходячи із вашого власного споживання газу.

Наведемо приклад розрахунку щомісячної плати за доставку: Ви живете у квартирі із плитою, обсяг спожитого газу складає 170 куб.м газу. Тариф на доставку газу, який встановив Н К Р Е К П для оператора ГРМ, складає 1 грн за 1 куб.м. Якщо помножити 170 куб.м на 1 грн, то вийде 170 грн за вартість доставки газу в рік. Відтак за місяць вартість доставки газу складатиме 14,1 грн (170грн/12 міс = 14,1 грн).

Платити за доставку газу можна онлайн. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...