Мед Атлант

Газовики пояснили, чому рахунки за доставку газу виставляють навіть при нульовому споживанні газу

Рахунки за доставку газу отримують всі клієнти газорозподільних компаній, в тому числі й «Івано-Франківськгазу», яким надано технічну можливість в будь-який час використовувати газ для своїх потреб.

Споживач, помешкання якого підключене до газопроводу, має можливість використовувати газ. Цілодобове забезпечення такої можливості для всіх клієнтів є обов’язком оператора ГРМ («Івано-Франківськгазу») і фінансується за його рахунок: відповідно до договору на розподіл (доставку) газу.

Оператор ГРМ несе витрати на підтримку для клієнта технічної можливості в будь-який час використовувати газ (незалежно від того, чи користується клієнт газом чи ні). Тому рахунки з платою за доставку формують незалежно від поточних обсягів споживання газу: при нульовому споживанні газу плату розраховують виходячи з планових обсягів споживання, як це передбачено додатком 1 Кодексу ГРМ.

У той же час будь-які фактичні обсяги споживання (навіть мінімальні) є підставою для розрахунку платежу за доставку на наступний рік винятково за цим обсягом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...