Мед Атлант

На Богородчанщині продовжується “війна” за Домініканський костел

В смт. Богородчани продовжуються сутички громади з РДА за Домініканський костел.

Нещодавно Господарський суд Івано-Франківської області в усіх трьох своїх рішеннях визнав правоту громади Богородчан, чию позицію представляла селищна рада. Тобто суд визнав, що громада Богородчан має повне право на володіння костелом. Крім того, судові витрати та витрати на правову допомогу у сумі майже 30 тис. грн. покладено на Богородчанську РДА.

Здавалося, можна нарешті зосередитися на порятунку пам’ятки, об’єднавши зусилля всіх органів влади. Однак змушені констатувати, що нове керівництво райдержадміністрації вирішило продовжити протистояння з громадою Богородчан, звернувшись з позовом до Апеляційного суду у м. Львові. Причому навіть після пропущених термінів апеляції. Це не тільки виводить конфлікт на новий рівень та затягує його вирішення, а й призведе до чергових бюджетних видатків райдержадміністрації, яка постійно скаржиться на недостатність коштів на її утримання, – повідомляють на сторінці Богородчанська Селищна Рада.

Незважаючи ні на що, селищна рада Богородчан надалі готова на всіх рівнях відстоювати волю громади аж до повного відновлення історичної справедливості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...