Мед Атлант

На території Нацпарку “Вижницький” вирубали дерев на 2, 5 млн.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу позапланово перевірила Нацпарк “Вижницький” та виявила незаконну порубку 12 дерев.

Завдана шкода на 59, 572 тис.грн. Матеріали перевірки для встановлення винних осіб направили в правоохоронні органи та підготовлено претензію про відшкодування шкоди за порушення законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, інформують у Державній екологічній інспекції Карпатського округу.

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в грудні 2019 року провели плановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території НПП «Вижницький».

В результаті виявлено порушення вимог законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду внаслідок незаконної рубки 278 дерев та пошкодження дерев та рослин, що мають здерев’яніле стебло, до ступеня припинення росту. Підраховано збитки завдані державі на суму 2 млн. 522 тис. 527 грн., – йдеться у повідомленні.

Не дивлячись на ряд грубих порушень, які було виявлено Державною екологічною інспекцією Карпатського округу протягом 2019-2020 років, незаконні рубки на території НПП «Вижницький» продовжуються, а керівництвом парку не прийнято відповідних рішень, кажуть екологи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...