Мед Атлант

Гончарук пояснив українцям, чому вони отримали дві платіжки за тепло у січні

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив, чому громадяни отримали дві платіжки за тепло у січні.

Як повідомляє урядова прес-служба, за словами Гончарука, цієї зими знижено суму в платіжках за тепло до 30% для користувачів індивідуального опалення у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Але за січень люди отримали дві платіжки – за газ і транспортування. Якщо ви складете цифри обох платіжок, то побачите – в січні цього року сума в обох платіжках менша, ніж у тій єдиній платіжці, яка була у січні минулого року, – сказав прем’єр.

Він пояснив, що раніше ціна за транспортування була включена в платіжку і просто входила в загальний тариф. Тепер рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), їх розділили. Тому що компанії, які постачають і транспортують газ, – різні, отже і платіжки дві.

Для чого ми це зробили? Для того, щоб не було монополії і з’явився цивілізований ринок енергоносіїв, тому що постачальники конкуруватимуть між собою та пропонуватимуть газ дешевше. А кожна людина зможе сама обирати кращі умови, – Гончарук наголосив.

Прем’єр-міністр додав, що уряд продовжує працювати над тим, щоб платіжка для українських родин і надалі була меншою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...