Мед Атлант

Карпатнафтохім на межі зупинки: місцеві депутати просять владу втрутитись

13 лютого депутати Калуської міської ради на позачерговій сесії одноголосно ухвалили звернення до Президента та уряду України щодо ситуації з підприємством «Карпатнафтохім». Підприємство опинилося на межі зупинки.

Про це повідомляє «Нафтохімік –Калуш».

У зверненні, зокрема зазначено:

Калуська мiська рада стурбована ситуацією, яка складається у ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» i можливою зупинкою пiдприємства (2792 працiвникiв).

Це пiдприємство є одним з найбiльших платникiв податків в Iвано-Франківськiй областi та в м. Калушi, тому припинення виробничої дiяльностi буде мати негативний вплив на бюджети всiх рiвнiв Iвано-Франкiвської областi, ринок праці, та призведе до соцiально-економічного вибуху в регiонi.

Така ситуацiя склалася в зв’язку з неконкурентним середовищем для вiтчизняного виробника, спричиненого рiзким зростанням обсягiв імпорту в Україну та демпiнговими цiнами на соду каустичну, поліетилен та полiвiнiлхлорид i високим тарифом на залiзничнi перевезення.

Беручи до уваги все вищесказане, просимо Вас вжити вiдповiдних заходiв для захисту вiтчизняного товаровиробника i пiдтримуємо заяви та клопотання поданi ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»:

– заяву про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну соди каустичної незалежно вiд країни походження та експорту;

– заяву про порушення та проведення спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну полiетилену та полівінілхлориду незалежно вiл країни походження та експорту;

– клопотання щодо зниження регульованих тарифiв на залiзничнi перевезення.

Ми переконані, що Президент України та Кабiнет Мiнiстрiв України втрутяться в дану ситуацiю i стануть на захист iнтересiв громади та вiтчизняного товаровиробника».

Звернення підтримали усі 33 депутати, що були присутні на засіданні позачергової сесії Калуської міськради.

Довідково:

«Карпатнафтохім» — провідне підприємство нафтохімічної галузі України, розташоване у м. Калуш Івано-Франківської області. Акції підприємства належать двом компаніям, одне з яких – ТОВ «Виробнича група» Техінсервіс».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...