Мед Атлант

Скільки і на що українці витрачають у День Валентина

Аналіз транзакцій по картках напередодні Дня святого Валентина свідчить, що улюбленими подарунками українців у ці дні все ще залишаються квіти та ювелірні вироби.

Про це йдеться в пресрелізі Mastercard, передає “Укрінформ“.

До Дня святого Валентина Mastercard представила щорічне дослідження Love Index, яке вивчає купівельні переваги напередодні найромантичнішого свята року. Новий аналіз транзакцій по картках в більш ніж 53 країнах світу показав, що “економіка любові” зростає в п’ять разів швидше, ніж світова економіка.

Ще ніколи романтичні українці не витрачали більше, ніж сьогодні – про це свідчить загальна кількість платіжних транзакцій напередодні Дня святого Валентина (з 11 по 14 лютого), яка за останні три роки зросла на 93%.

Загалом, в минулому році українці витратили на святкові подарунки понад 400 млн грн. Улюбленими подарунками українців до Дня святого Валентина все ще залишаються квіти та ювелірні вироби, – йдеться в повідомленні.

Дані дослідження показують, що загальна сума витрат на квіти зросла на 202%, а на ювелірні вироби – на 114%

Також, на відміну від світових трендів, спостерігається значне збільшення витрат на покупку традиційних «валентинок»: за останні три роки вони зросли на 94%, а в світі цей показник збільшився лише на 2%. У той же час закохані українці все частіше замість традиційних подарунків віддають перевагу безцінним враженням і створенню незабутніх моментів для своїх других половинок.

Так, витрати українців на бронювання готелів збільшилися на 69%, а на романтичні подорожі – на 51%

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...