Мед Атлант

На Прикарпатті тиждень святкували Стрітення Господнє: привезли мощі святого Валентина

Вчора, 15 лютого, всі відзначали світлий празник Стрітення Господнього. Цим святом завершується різдвяний період і мало-помалу християни готуються до часу Великого посту.

Свято Стрітення Господа Бога і Спаса Ісуса Христа є особливо близьке парафіяльні громаді, що в Івано-Франківську по вул. Б. Хмельницького, адже в цей день вони відзначають свій храмовий празник.

Про це повідомили в пресслужбі парафії Стрітення ГнІХ.

В цьому році парафіяни святкували його по-особливому впродовж цілого тижня. На запрошення адміністратора парафії о. Тараса Нейлюка до храму приходили отці з цілого міста, щоби говорити на різні теми. В такому незвичному форматі душпастирі намагалися донести до вірних цікаві та актуальні проблеми сьогодення.

В перший день підготовки до свята, 10 лютого, на парафію завітав о. Василь Савчин, щоби розповісти громаді про цінність та важливість читання Святого Письма, особливо в році Божого Слова.

Людина житиме не тільки хлібом, – повчає Христос, – але Словом Божим. Саме тому цей рік по-особливому близький до кожного із нас. В цьому часі маємо чудову нагоду заново відкрити для себе те Боже слово, яке є поживою для нашої душі, яке потрібне нам кожного дня, – наголосив проповідник.

Наступного дня, парафіяни зустрічали о. Михайла Дзуля, Голову Екологічного бюро Івано-Франківської Архієпархії та викладача Академії Івана Золотоустого. Отець представив доповідь на тему: «Історія УГКЦ за 40 хвилин».

У середу, 12 лютого, на празник Трьох Святителів до громади завітав Директор департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ прот. Іван Стефурак. У своєму виступі отець роздумував про важливість поширення доброї інформації та ділення нею з ближніми.

Також цього дня в храмі відбулася парафіяльна розколяда. В ній цього року взяли участь 4️ колективи: діти катехитичної школи, молодіжний хор «Осанна» (парафії Царя Христа), парафіяльний хор та гурт братів-семінаристів. Завершилося свято на церковному подвір’ї, де кожен охочий міг почастувати смачними пампухами, приготованими місцевими господинями.

А вже наступного дня на парафію Стрітення Господнього завітав Синкел у справах монашества прп. о. Йосафат Бойко, ВС. Він поділився з місцевими душпастирями та парафіянами своїм досвідом у побудові справді живої парафії.

Завершальною стала 5 конференційна наука, яку виголосив о. Юрій Прилепський – голова комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії. У своєму виступі, отець зосередив увагу на сім’ю, її ролі та місці в сучасному світі.

Окрім того, о. Юрій привіз із собою мощі св. мученика Валентина, а також св. Валентина-пресвітера та св. Зенона. Кожен вірний мав нагоду особисто прийти і вклонитися святим реліквіям, випрошуючи для себе всіх необхідних ласк.

Найбільші урочистості відбулися вчора, 15 лютого. Вранці парафіяни молилися Велику утреню, яку відслужив о. Володимир Лукашевський – резидент парафії. Опісля відбулося врочисте водосвятта.

Кульмінацією всього празника стала Божественна Літургія. На запрошення о. Тараса Нейлюка в ній взяли участь сім душпастирів з різних храмів Івано-Франківська. Очолив молитву о. Віталій Максимів – Віце-економ Архієпархії.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...