Мед Атлант

У Франківську обрали кращі сорти вин

У Франківську відбувся Х дегустаційний з’їзд виноробів. Метою цього заходу є обмін досвідом у вирощуванні винограду, підняття культури виготовлення та споживання вин.

Близько 90 виноградарів з чотирьох областей України взяли участь у цьому заході. На запрошення клубу «Виноградарі Прикарпаття» участь у роботі з’їзду взяли представники департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Методом сліпої дегустації усі учасники заходу обирали три найкращі сорти вин Прикарпаття у трьох лігах: сухі, напівсолодкі та солодкі виноградні вина.

Перше місце серед сухих вин отримав «Букет Прикарпаття», серед напівсухих кращим визнали вино «Бако», а серед напівсолодких – «Легенда Раківця».

За результатами дегустації і відповідного рішення конкурсної комісії виробники кращих із кращих вин у кожній дегустаційній лізі отримали дипломи та пам’ятні подарунки від організаторів.

Проведення таких заходів сприяє популяризації розвитку виноградарства на Прикарпатті, зокрема, вирощуванні перевірених районованих сортів винограду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...