Мед Атлант

Аналогів в Україні немає: у Франківську встановили надсучасне обладнання

Сьогодні, 18 лютого, в Центральній міській клінічній лікарні в рентгенвідділенні відбулась презентація нового комп’ютерного томографу, виготовленого в Японії

Два роки тому міська лікарня подала документи на участь  у  непроектному гранті  уряду Японії.

Виграли цей конкурс та  отримали  пакет дороговартісного рентгенівського обладнання – комп’ютерний томограф, виготовлений в Японії на заводі Кенон в 2019 році, також інше діагностичне ендоскопічне обладнання – бронхоскоп, монітор пацієнта та гастроскоп.

Зараз ми готуємось до впровадження медичної реформи, і робимо це максимально доступними методами. Найважливіше в цих оновленнях – якісне медичне обладнання, кваліфікованих лікарів, а також належні умови перебування пацієнтів у медзакладах, – поділився враженнями міський голова Руслан Марцінків.

Реалізація непроектного гранту уряду завершилась встановленням томографа в рентгенвідділенні  на першому поверсі корпусу 3, навчанням персоналу спеціалістами Кенон та отриманням державної ліцензії на право використання його в КНП “ЦМКЛ”.

Бронхоскоп, монітор пацієнта  та гастроскоп  встановлені у корпусі 4 на першому поверсі у поліклінічному відділенні.

Томограф обстежує всі органи і системи людини. Діагностує всі хвороби. Обладнання дозволить суттєво покращити надання екстреної медичної допомоги, раннє виявлення онкологічної патології та інших гострих і хронічних хворіб, покращить якість надання медичних послуг жителям міста Івано-Франківська.

Завідувач рентген відділення Ігор Соколовський розповідає, що особливість томографу полягає в тому, що його діагностика дуже тонка, а доза опромінення пацієнта така сама як при звичайній флюорографії.  Аналогічного обладнання в Україні немає.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...