Мед Атлант

Евакуація з Уханю: у Нових Санжарах відтіснили протест, дорогу звільнили – автобуси під’їжджають

У селищі міського типу Нові Санжари правоохоронці почали відтісняти місцевих мешканців, які протестують проти привезення людей, евакуйованих з китайського міста Ухань.

Поліція та Національна гвардія рушили дорогою, яку блокують протестувальники. Ймовірно, правоохоронці “розчищали” коридор для автобусів з людьми, передає “УП“.

Сутички були нетривалими і станом на 18:55 припинились після того, як мітингувальників відтіснили з дороги. За даними джерела, яке перебуває на місці події, дорогу до медичного центру звільнили, колона з автобусами під’їжджає.

Також відомо, що Гончарук разом із урядовцями “невідкладно” вилетів до Полтавської області.

Невідкладно вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб Уряду працюватиме в Нових Санжарах, – зазначив Гончарук в своєму Telegram-каналі.

Разом з Гончаруком вирушили й інші члени Кабміну. Зокрема міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.  У себе у Facebook вона пише, що летить до селища “перевірити ситуацію” і “зробити все, щоб наші люди відчували себе захищеними”.

Нагадаємо, що у “Нових Санжарах” на 14-денній обсервації мають перебувати 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

Через інформацію, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області, місцеві мешканці почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...