Мед Атлант

У 80-ту бригаду привезли тіло загиблого у 2014 році солдата з Прикарпаття

У 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді попрощались із військовим Михайлом Турчином, загинув на війні ще у 2014 році, однак лише зараз волонтери отримали дозвіл від родичів на перевезення тіла.

Тільки після третьої експертизи, яка на 99% показала схожість із ДНК рідними, мати повірила, що це її син. Привезли загиблого із Дніпропетровська. Там його свого часу поховали як невідомого солдата. Тепер Михайла Турчина поховають на Івано-Франківщині.

Батьки захотіли. Вони не вірили до певного часу. Ми переконали, що це він і по експертизах. І взяли поїхали і привезли, відкопали, – розповів Арсен Мартинюк, який очолює Івано-Франківську спілку сімей загиблих і безвісти зниклих.

Михайло Турчин – доброволець. Загинув у бою поблизу селища Металіст на Луганщині у вересні 2014. У той час 80-та бригада, в якій служив воїн, вирушила на допомогу «айдарівцям», що потрапили у засідку збройних сил Росії. Ті підступно вивісили на одному із блокпостів синьо-жовтий прапор. Це й ввело в оману наших військових. Михайло з екіпажем загинули в згорілому БТР.

Влучили в БТР-129. Там було 19 десантників і з цього бою ніхто не вийшов. Ми не маємо ніяких даних. Ще зараз шість людей вважаються зниклими безвісті. Надіємось, що хтось залишився живим, – розповів ветеран ЗСУ, побратим загиблого Ігор Бездух.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...