Мед Атлант

У Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної сотні Романа Гурика

Сьогодні, 20 лютого, у Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної сотні Романа Гурика. Хлопець в цей день 6 років тому загинув на Майдані.

Захід відбувся біля пам’ятника Роману, що знаходиться на території Прикарпатського університету, де навчався хлопець. Там зібралися близькі Героя, викладачі та просто небайдужі люди.

Мені було 12 років, коли загинув Роман. Я ще чітко не усвідомлювала всі події. Та вважаю, що є він був прикладом гідної людини. Він чітко знав, чого хотів ,як змінити країну”, – розповіла Ольга Гарлінська, студентка 2-го курсу філософського факультету.

Роман Гурик чотири рази їздив у столицю під час Революції Гідності: вперше у листопаді з друзями з Івано-Франківська та з хресним татом, останній — у суботу, 15 лютого. У середу, 19 лютого, близько 18 години зв’язок із ним обірвався — не було змоги зарядити телефон.

Зранку, 20 лютого, близько 10 години батьки почали бити на сполох — телефонували до знайомих майданівців у Києві, звернулись до Мальтійської служби допомоги, зробили оголошення на телебаченні, попросили оголосити з головної сцени. Загинув під час загострення протистояння від пострілу снайпера у скроню. Ввечері подзвонив брат матері з Києва і повідомив, що знайшли Романа.

Лікарі говорили, що коли він ще жив, дихав, то взяв руку медсестри і притиснув до себе. Це були останні його миті,-  згадав ті моменти Мирослав Базилько, дідусь Романа. Чоловік подякував усім, хто вшановує пам’ять його онука.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...