Мед Атлант

За хабар поліцейському суд на Богородчанщині оштрафував чоловіка на 8,5 тис грн

17 лютого Богородчанський районний суд призначив чоловіку штраф за хабар поліцейському.

Інцидент стався 5 січня цього року в с. Підгір`я  Богородчанського району по вул.  Височана.

Там правоохоронці зупинили автомобіль “ВАЗ-21114”. Під час перевірки документів, із зовнішніх ознак водія поліцейська запідозрила, що він п’яний. Йому запропонували пройти тест. Він показав наявність алкогольного сп`яніння. Відносно водія склали адміністративний протокол за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та вилучили  транспортний засіб.

Під час складання поліцейськими адміністративного протоколу водій неодноразово пропонував працівникам поліції неправомірну вигоду за не притягнення його до відповідальності та повернення транспортного засобу.

Крім того, 6 січня водій прийшов у відділення поліції в смт. Богородчани, де також вирішив дати інспекторці поліції неправомірну вигоду  за не направлення до суду, складеного відносно нього адміністративного протоколу за ч. 1 ст. 130 КУпАП і повернення йому транспортного засобу. Йдеться про 1000 гривень, які він поставив на робочий стіл під аркуш паперу А4.

Працівниця поліції відмовилася від отримання неправомірної вигоди та повідомила про вказаний факт керівництво Богородчанського ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

27 січня між начальником Богородчанського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури Соломчаком Юрієм Омеляновичем, з однієї сторони, та на той час підозрюваним з іншої сторони, за участю захисника Поповича Миколи Михайловича, на підставі ст.ст. 468469472 КПК України, укладено угоду про визнання винуватості щодо правової кваліфікації дій водія, який беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України.

Сторонами погоджено, що при затверджені угоди водію буде призначено покарання за ч.1 ст.369 КК України у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України, та призначити покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...