Мед Атлант

Як у Франківську оновили тролейбусний парк. ФОТО / ВІДЕО

Сьогодні, 27 лютого, на пресконференції в “Електроавтотрансі” показали, як оновився тролейбусний парк міста.

 

Тролейбуси закупили завдяки фінансової підтримки ЄБРР та Європейського Союзу. У них 30 місць для сидіння та 70 для стояння.

Кузов зроблено з нержавіючої сталі. Метал з Фінляндії. Також машини мають можливість автономного ходу, автоматичні двері повністю пристосовані для людей з особливими потребами. У тролейбусах встановили валідатори.

Загалом білоруських тролейбусів 29, усі машини вже у Франківську. 22 з них придбали за кредитні кошти.

Зі слів Віталія Голутяка, директора КП “Електроавтотранс”, наразі у підприємства 78 тролейбусів, однак 16 старих машин заберуть з використання. Також незабаром у місті з’являться дуобуси. 

Завдяки нашим друзям – Європейському банку реконструкції та розвитку, міжнародним партнерам, виробнику “Белкомунмаш”, який виграв тендер і доправив ці тролейбуси, маємо сучасну техніку”, – зауважив Руслан Марцінків.

На цьому місто не зупинятиметься. Так, планують спорудити тролейбусну лінію з мікрорайону БАМ до Пасічної. Цей проєкт мають надію розпочати цього року.

Зауважимо також те, що місто спробує залучити кредиторів до будівництва моста на Пасічну.

Нагадаємо, 26 вересня минулого року на вулиці Івано-Франківська виїхали нові тролейбуси з Білорусі.

Тролейбуси придбали за 5,5 мільйони євро у білоруської компанії “Белкомунмаш”. 22 тролейбуси закупили за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, 7 – за грантові.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...