Мед Атлант

«АТБ» для тебе! Де можна купувати продукти комфортно, економно й екологічно Новий формат добре знайомого магазину

Як лідер українського ритейлу «АТБ» багато років поспіль   тестуєта впроваджує інноваційні рішення.  Вивчаючи досвід провідних європейських корпорацій Lidl та Aldi, найбільша українська торговельна мережа  з 2016 року поступово змінює концепцію. Окрім біло-синіх супермаркетів почали відкривати так звані чорні «АТБ». Йдеться не тільки про  зміну зовнішнього вигляду – це магазини нового формату. Тут застосовані новітні технології з енергозбереження, енергоефективності, освітлення, використані нові стандарти викладки товарів тощо. Такі  дискаунтери сьогодні працюють цілодобово, без вихідних, перерв і переобліків  у 275 містах країни, включаючи й Івано-Франківськ. Вони  пропонують клієнтам робити покупки у комфортних умовах.  Сучасні системи освітлення та рекуперації тепла, яке збирають від роботи холодильного обладнання та  направляють на опалення й підтримку мікроклімату приміщень, дозволяють зекономити на енергоносіях орієнтовно 70%. Щороку «АТБ» відкриває близько сотні нових маркетів і модернізує ще майже п’ятдесят.  Оновлені магазини стають стартовим майданчиком розвитку українського ритейлу, задаючи загальний темп і напрямок.

Компанія «АТБ» використовує найсучасніші рішення у галузі роздрібної торгівлі, будівництва, енергозбереження.  Це система  LED-освітлення, утеплення приміщень, нові стандарти викладки товарів, організація зручних паркінгів біля магазинів.

З чого починається диджиталізація Франківщини

«АТБ» кілька років поспіль стрімко розширює географію своєї присутності, підкорюючи нові регіони. У 2019-му відкрили перші дискаунтери в Чернівецькій і Закарпатській областях. З 2018 року в мережі впроваджують експериментальну концепцію «магазинів біля будинку». Це маркети «АТБ-Express», які зручно розташовані поруч із вашою оселею і завжди відчинені.

Також у магазинах мережі створюють нові відділи: «Піца на замовлення», «Курка гриль», «Власна випічка», «Власна кав’ярня», «М’яке морозиво», «Пиво і напої на розлив», «Свіже м’ясо» та багато інших. Уважно вивчаючи запити та потреби клієнтів, яких в «АТБ» традиційно вважають рівноправними партнерами по бізнесу, компанія розширює асортимент продукції власного виробництва. На цей час корпорація володіє чотирма власними торговими марками, що охоплюють всі цінові категорії. Вартість будь-якого продукту з більш ніж 3,5-тисячного асортименту, який пропонують 1082 супермаркети мережі в 24 областях країни (включаючи й нашу Франківщину), зазвичай нижча за середньоринкову на 10–15%.

Компанія повсякчас модернізує  свої магазини  та впроваджує інноваційні диджитал-рішення. Наприклад, на касах можна розрахуватися, використовуючи мобільний  телефон  із системою Android), запущено сервіс Apple Pay – покупці мають змогу заплатити за придбані товари одним дотиком свого iPhone.

На зміну застарілій книзі скарг і пропозицій, яку уряд скасував минулого року, в «АТБ» прийшов інноваційний «АТБОТ». Цей віртуальний помічник  спілкується з клієнтами,  швидко реагує на пропозиції, оперативно надає будь-яку інформацію. Він навіть може записати на співбесіду людину, яка шукає роботу в компанії.

Корпорація «АТБ» створила одну з найбільш розвинених логістичних інфраструктур в країні. У різних регіонах сьогодні працюють дев’ять мультитемпературних складських центрів європейського зразка, є чималий власний автопарк (7 колон, більш як 600 вантажівок).

 

Екологічні проєкти «АТБ», які змінять світ на краще

Компанія «АТБ-Маркет» системно інвестує величезні кошти в екологічні проєкти. Минулого  року супермаркети мережі  почали пропонувати клієнтам інноваційні пакети, які здатні згодом безпечно та швидко утилізуватися. До їхнього складу додано особливий запатентований компонент.  На відміну від звичайного пластику новий під впливом температури, тиску чи яскравого світла розпадається на дрібні часточки, не виділяючи токсинів. Також клієнти можуть придбати багаторазові зручні екоторбинки.  У лютому поточного року в двох сотнях магазинів мережі стартував  цікавий експеримент. Покупцям надали  гідну альтернативу великим пластиковим пакетам – місткі (до 25 кг)  екоящики. Ці зручні коробки виготовлені з переробленого картону. Після багаторазового використання їх теж можна відправити  на подальшу переробку. Передбачається, що новинку першими оцінять водії, оскільки така тара максимально зручна й ергономічна.

Автор: Петро Лехицький

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...