Мед Атлант

Ексголова ОДА Шмигаль може стати в. о. прем‘єр-міністра, – ЗМІ

28 лютого стало відомо, що Верховна Рада збереться на вимогу президента Володимира Зеленського о 16 годині 4 березня.

За даними видання УП, на засіданні можуть розглядати кадрові питання – деталі узгодять на зібранні фракції “Слуга народу”.

Один із депутатів “Слуги народу” зазначив: “У депутатському чаті повідомили, що питання на розгляді – кадрові зміни. Попросили не планувати нічого до вечора”.

За словами іншого співрозмовника в СН, засідання фракції “швидше за все буде у вівторок вранці, поки рішень немає”.

Водночас, декілька джерел у керівництві “Слуги народу” на запитання, чи відправлять у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, відповіли: “Рішення немає, прем‘єра ймовірно ще залишимо”.

Крім того, співрозмовник, наближений до Кабінету міністрів, повідомив, що на заміну Гончарука можуть поставити віцепрем’єра Дениса Шмигаля як виконувача обов’язків прем‘єр-міністра. За його словами, “кадрові перестановки президент обговорить з урядом на закритій нараді”.

Нагадаємо, Шмигаль став міністром Мінрегіону 4 лютого цього року. 

Очолив Івано-Франківську область він на початку серпня 2019 року після робочого візиту Володимира Зеленського до регіону.

Із січня 2018 Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС, що належить українському олігарху Рінату Ахметову.

До цього він працював начальником департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА.

У 2015 році балотувався до Львівської облради від регіональної партії «Народний контроль», яку очолював львівський журналіст Дмитро Добродомов, який пройшов до Верховної Ради VIII cкликання від Блоку Петра Порошенка.

Ще раніше Шмигаль обіймав посаду заступника начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Львівській області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...