Мед Атлант

Магнітні бурі у березні 2020: як вберегтися

Наступний місяць принесе хвилю геомагнітних збурень.

Перший місяць весни Землю й Україну зокрема “штурмуватимуть” геомагнітні збурення, пише УНІАН.

Згідно з більш ранніми прогнозами, в Україні очікувалася магнітна буря 4 березня, однак тепер вона “скасовується”. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН. Магнітні бурі у березні: коли на нас чекають небезпечні дні Так, 4, 5 і 19 березня прогнозуються сильні геомагнітні збурення. Сильного геомагнітного шторму не передбачається.

Як впливають магнітні бурі на здоров’я людини

Хоч деякі люди скаржаться на погане самопочуття під час магнітних бур, жодні дослідження поки що не підтвердили зв’язок між станом здоров’я людини та сонячною активністю.

Якщо електромагнітна активність досягає Землі, то взаємодіє з магнітним полюсом нашої планети, завдяки чому народжується таке прекрасне явище, як полярне сяйво. На це дійство щосезону з’їжджаються натовпи туристів і сумнівно, що в кожного з них щоразу болить голова. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив зірки Сонця тому те, що його може відчути людина – малоймовірно.

Під час одного дослідження фахівці проаналізували 63 мільйони твітів, у яких користувачі скаржились на мігрень чи головний біль та провели паралель з графіком сонячної активності. Період активності повідомлень та графік сонячної активності абсолютно не збігався.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...