Мед Атлант

Івано-Франківський молокозавод, де знайшли фальсифіковане масло, перевірятимуть ще

Івано-Франківський міськмолзавод, у 5 пачках якого знайшли немолочні жири, годує десяки областей. Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Чиновники знаходять небувале пояснення підробному маслу. Так, запевняють, що у фальсифікації масла на Франківському заводі винна пакувальниця. “Людський фактор, помилилася та жінка, яка пакувала. Ми всі робимо помилки. Запакувала це і написала: “Масло солодковершкове екстра”, – зауважує голова місцевої Держпроспоживслужби, інформує “ТСН”.

Але керівництво вище запевняє, що помилку завод виправив.

Всього було досліджено 21 зразок по цим 8 потужностям. Не всі партії на кожному виробництві були в наявності, і не всі зразки з тих партій вдалося відібрати по кожному заводу з 8. То наші фахівці відбирали нові партії і досліджували їх повторно. На момент повторного відбору масла, лише в 1 виявлено невідповідність. По іншим рослинні жири уже в кінці січня не виявлялися, – каже в. о. керівника Держпроспоживслужби України Ольга Шевченко.

Тобто профілактичний ефект таки спрацював. Виробники почали робити нові партії справжнього вершкового, нехай навіть для перевірок. А їх попереду ще багато, обіцяє чиновниця.

Це не значить, що провели перевірку, позаплановий захід закінчився проєкт, і ніхто не буде перевіряти. Насправді по кожній з цих потужностей заплановано про 3 інспектування позапланових і ще 1 аудит по системі хасп – це аналіз  контрольних точок, – каже Ольга Шевченко.

Усі фальсифікатори мали отримали штрафи від 23 до 73 тисяч гривень.

Як раніше інформувало МІСТО, у рамках проєкту “СТОП фальсифікат. Масло” факти невідповідності виробництва та / або обігу масла солодковершкового були встановлені у: ТОВ «Миколаївмолпром», ТОВ «Фірма Апрель», ТОВ «Титан» ТОВ «Таврія-В», ТДВ «Івано-Франківський місьмолзавод», ТМ «Наш Продукт», ДП «Старокостянстинівський молочний завод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «Інтер-мол».

Івано-франківський міськмолзавод наплодив найбільше фейку – 5 зразків. У кожній цеглинці рівно половина – замінники.

Читайте також: Оприлюднили результати експертизи масла з франківського молзаводу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...