Мед Атлант

На Івано-Франківщині СБУ блокувала трафік нелегальної міграції до ЄС

Служба безпеки України блокувала в Івано-Франківській області механізм незаконного переправлення громадян до країн Євросоюзу.

За попередньою версією слідства, місцевий автоперевізник налагодив механізм нелегального переміщення мешканців регіону за кордон. За різні суми винагороди він мікроавтобусом нелегально переправляв через держкордон людей, яких приховував у салоні транспортного засобу.

Клієнтами фігуранта були, зокрема, громадяни, яким суд заборонив виїзд з країни через борги перед банківськими установами.

Оперативники СБУ задокументували факт спроби незаконного переправлення місцевого жителя через державний кордон за 15 тисяч гривень у доларовому еквівалентів. Водія мікроавтобуса затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...