Мед Атлант

У Франківську клопотатимуть, аби Романа Фабрику нагородили орденом “За заслуги” ІІІ ступеня

Перед головою Івано-Франківськї ОДА клопотатимуть про представлення до нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Романа Фабрики.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету.

Роман Фабрика – заслужений журналіст України,  Почесний Громадянин міста Івано-Франківська.

Народився 18 жовтня 1940 в с. Радча Тисменицького р-ну Івано-Франківської області. Працював у багатотиражній газеті, був кореспондентом “Комсомольського прапора”, заввідділом інформації “Прикарпатської правди”, 5 років кореспондентом Українського радіо, друкувався в республіканських та центральних газетах “Известия”, “Труд”, “Строитепьная газета”, започатковував в Івано-Франківську місцеве телебачення. Останніх 20-ть років працював власкором Українського національного інформаційного агентства України (ТАРС, РАТАУ, ДНАУ, УКРІНФОРМ).

Роман Фабрика, фото “Вежа”.

Лауреат обласної премії імені Богдана Бойка та міської премії імені Івана Франка, Всеукраїнського конкурсу на краще висвітлення історії Галича. Двічі визнавався дипломантом та лауреатом загальнонаціонального конкурсу “Українська мова – мова єднання”, отримав премію журналу “Соціалістична культура”. Був на стажуванні у США.

Нагороджений медаллю “Журналістська гідність” та Золотою медаллю української журналістики, медаллю “За заслуги перед Прикарпаттям” та знаком “За подвижництво в культурі Прикарпаття”.

Автор книг “Наодинці зі словом”, “Я – репортер”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...