Мед Атлант

Прикарпаття потенційно поділили на 4 райони: Франківськ перестане бути обласним центром

Вчора, 6 березня, під час круглого столу в Мінрегіоні Центр політико-правових реформ презентував пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Зокрема, в Івано-Франківській області запропонували поділити територію на чотири повіти: Калуський, Галицький, Надвірнянський та Коломийський.

За словами голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, обговорення відбулися протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей. На їхній основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня, пише “Суспільне“.

Міський голова Івано-Франківська на сторінці Facebook так прокоментував потенційний поділ:

“Не маю нічого проти Галича, але це показує ставлення нової Київської влади до Франківська! І не питання в податках, які будуть йти не в Франківськ, а питання надання якісних послуг: тепер суд буде в Галичі, пенсійний в Галичі, соцстрах і всі державні служби, податкова інспекція! Як треба “Слугам Народу” ненавидіти Франківськ, щоб знищувати його! Вибачте за емоції, але дістали! Будем збирати позачергову сесію міської ради у вівторок і висловлювати рішучу позицію, а якщо треба будем пікетувати Івано- Франківську ОДА! Захистимо Франківськ від свавілля!”.

Міністр розвитку громад та територій Вячеслав Негода прокоментував допис міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа:

“Пане Руслане, маю надію, що Ви дочитали мій коментар до публікаціі на сайті Децентралізація, де зазначено, що це напрацювання Центру політико-правових реформ, які не отримували офіційної підтримки ні від Мінрегіону ні від парламентського комітету. Ми вдячні всім, хто долучався до обговорення питання майбутніх АТО субрегіонального рівня, але наступного тижня плануємо розпочати дискусію на цю тему. Станом на сьогодні є багато пропозицій від ОДА, від асоціацій, від проєктів МТД, окремих експертів, але всі вони будуть розглядатися як варіанти. Запрошуємо і Вас до цієї дискусії”.

Директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк також долучився до коментарів:

“Це просте моделювання майбутніх районів. Проведене командою Центру політико-правових реформ (м. Львів), неурядова організація. По Івано-Франківській області модель 4 районів не враховує напрацьованих матеріалів в області. Тому нема зради. У нас точно буде час і місце для обговорення майбутніх районів Прикарпаття”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...