Мед Атлант

Мешканці села на Франківщині занепокоєні долею дівчинки з неблагополучної сім’ї

 До журналістів “Суспільного” зателефонували сусіди родини Германів із села Клубівці Івано-Франківської області. Люди стурбовані долею трирічної Іринки. Кажуть, батьки дитини постійно скандалять, ведуть асоціальний спосіб життя.

Журналістам дозволили зайти до будинку, де ми побачили побутову необлаштованість. Перша дитина у сім`ї померла.

Мати дівчинки, Катерина Герман, має опікунку, бо визнана медиками непрацездатною через стан здоров`я. Опікунка – мати Катерини – є опікункою не лише доньки, а й Іринки. Але живе вона у сусідньому районі, тому належно доглядати за підопічними не може. Каже, що має хворого чоловіка, який теж потребує догляду, пише “Суспільне”.

Медичний патронат за родиною забезпечує місцева фельдшерка Марія Івасюк, яка каже: “Я на виклики ходжу і вдень, і вночі. Роблю щеплення. А умови ви бачили”.

Голова села Клубівці Богдан Рекетчук говорить, що проблема триває давно.

Кожного тижня, інколи по два-три рази, тут є поліція. Ці виклики не були пов’язані з дитиною, а через суперечки на побутовому ґрунті або в цій сім’ї, або зі сусідами. Тут неодноразово були органи опіки”.

У цих обставинах постає питання про здоров’я і життя маленької Іринки, яка не знаходиться у безпеці. Про це знають родичі, медики, влада, поліція і органи соціальної опіки. Вони спільно можуть допомогти дитині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...