Мед Атлант

У мерії перевірили, чи готова жіноча консультація № 3 до медреформи

12 березня 2020 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в рамках щотижневого інспектування медичних закладів, відвідав Медичну консультацію №3, що на вул. Мазепи, 179.

Через карантин тут ввели режим носіння масок та бахіл, а також рекомендують жінкам без гострої необхідності не йти в консультацію. Про це розповідає Директор КНП “Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради” Сергій СтефанкоПрацюємо передусім із жінками, які потребують допомоги або невідкладної консультації, іншим рекомендуємо консультуватися телефоном. При потребі лікарі можуть провести консультації вдома, а загалом відвідування медзакладів центру без нагальної потреби намагаємось обмежувати”.

Сергій Стефанко також підкреслив брак фінансування, адже на прийом одного пацієнта Національна служба здоров’я України передбачає фінансування у розмірі 49 гривень, в які має входити і заробітна плата лікареві, і медикаменти, і розхідні матеріали та миючі засоби, при тому, що один лише оглядовий гінекологічний набір у аптеці коштує 35 грн.

У нас є розроблений пакет, згідно якого кожна послуга має свою ціну, тож згідно рішення міськвиконкому уже 10 діб як ввели платні послуги, жінки з розумінням ставляться до такої необхідності”, – зазначає завідуюча жіночої консультації №3 Наталія Маклецова.

“Наша жіноча консультація обслуговує 33 720 жінок. Диспансерне ведення вагітних жінок, гінекологічне обслуговування, діагностика та лікування, проведення онкопрофоглядів. У нас уже є новітній кольпоскоп, потужний та інформативний, зараз ми ним активно користуємося. Також у нас є власна лабораторія, нам вдалося розширити її приміщення та зробити вхід із вестибюлю, а не на вулиці, як було раніше. Таким чином жінки уже можуть з відносним комфортом очікувати своєї черги”, – підкреслює лікарка.

Міський голова зауважив, що із трьох жіночих консультацій, що обслуговують міське населення та мешканців обласної територіальної громади, приміщення на Мазепи порівняно відремонтоване.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...