Мед Атлант

Калушанка перемогла в обласному конкурсі читців імені Шевченка

У навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття в Івано-Франківську відбувся обласний огляд-конкурс читців імені Тараса Шевченка.

Учасниками конкурсу від міста Калуша стала цьорічна переможниця міського конкурсу читців “Вічне слово Кобзаря” у старшій категорії, вихованка гуртка акторської майстерності “Овація” ЦХТДЮТМ (керівник — Людмила Кохан) Вікторія Філіпович та вихованка поетичної студії “Ліра” ПК “Юність” (керівник — Олена Мазур) Катерина Якимечко. Катя здобула в 2019 році Гран-прі у міському конкурсу читців “Вічне слово Кобзаря”, інформують “Вікна”.

До участі в конкурсі зголосилось більше 60-ти учасників з різних куточків Івано-Франківської області. Олена Мазур розповідає:

Всі ретельно готувались, вражали яскравими автентичними костюми, репертуаром, використовували музичні інструменти. Кожен намагався бути кращим, особливим. Наші дівчата достойно виступили.

Вікторія була першою. Вона читала уривки поеми Івана Драча “Смерть Шевченка”. Далі виступала Катя. Для конкурсної програми вона підготувала твір Тараса Шевченка “Холодний яр” та прозовий твір Ольги Деркачової “Волошки”. Олена Мазур ділиться:

Після виступу Каті до нас підходили багато людей, дякували, казали, що наш твір “Волошки” розчулив їх до сліз, запитували, хто автор. Катю закликала голова журі Надія Грицан і запитала, хто з нею працює. Підійшла і я. Надія Грицан сказала, що ми молодці.

Кожному читцю вручали подяку за участь у конкурсі й тільки після цього оголосили результати. Перемогу здобула калушанка Катерина Якимечко, яка зайняла І місце в обласному конкурсі-огляді імені Тараса Шевченка.

Серед переможців конкурсу — мешканець села Боднарів Калуського району Владислав Дяченко, який посів ІІІ місце.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...