Мед Атлант

У Франківську відкрили виставку арт-об’єктів з металу

Вперше в Івано-франківському Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка арт-об’єктів з металу художника Петра Грицюка «Фрагменти». Митець родом із Снятинського району, але живе і працює у м.Львові.

Серія експериментальних пластів з листів неіржавіючої сталі є продовженням творчих пошуків фактур для скульптурних об’єктів за допомогою термічної  обробки, зварки, нагрівання площини. При різних температурах поверхня має властивість змінювати кольоровий спектр, утворювати цікаві візуальні ефекти, що є новаторським рішенням автора в художньому металі.

Проект складається з фрагментів, які є мобільними, можуть мати  декілька варіантів експонування та змінювати візуальні якості відповідно до простору та контакту глядача з об’єктом.

Глядачі відзначають дуже незвичне сприйняття цих ефектів, що весь час змінюються, адже великою мірою залежні від середовища перебування цих робіт, а також від заломлення світла та зміни точки зору. Для посилення цих «нерукотворних» властивостей у галереї встановлено масивні помаранчеві полотна, що рефлексують на полірованих листах, контрастуючи із фіолетовими та синіми плямами композицій.

Доповнює враження від експозиції ще один вимір сприйняття робіт Петра Грицюка – луна, як звуковий ефект від листів металу в галереї. Таким чином, кожен звук отримує своє подовження в часі, ретранслюється і додає певної містичності роботам.

Експозиція триватиме впродовж трьох тижнів, галерея знаходиться за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23 (вхід з боку В.Стефаника)

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...