Мед Атлант

Літак полетів до Італії по українців, які раніше застрягли на кордоні

Літак SkyUp Airlines вилетів на виконання спеціального рейсу, який евакуюватиме українців, які раніше застрягли на кордоні Італії через закриття кордонів зі Словенією.

 В авіакомпанії повідомили, що літак UR-SQD, Boeing 737 – 700 розрахований на 149 пасажирів, пише УП.

Він вилетів за маршрутом Київ (Бориспіль) – Венеція (аеропорт Марко Поло) – Київ (Бориспіль). Станом на  17:50 має бути евакуйовано 95 осіб. На борту літака, крім екіпажу, присутні медичні працівники Центру медицини катастроф. Весь екіпаж забезпечений захисними масками та дезінфікуючими засобами.

Українців, яких евакуюють з Італії, перед посадкою на борт протестують на наявність COVID-19, інформують у МОЗ. Зазначається, що після прибуття в Україну всі евакуйовані зобов’язані здійснити 14-денну самоізоляцію (домашній карантин).

Що стосується екіпажу, то в SkyUp зазначили, що він не виходить з літака в зону карантину, тому немає підстав здійснювати самоізоляцію.

За ініціативи авіакомпанії після виконання рейсу на борту літака буде проведено дезінфекцію і прибирання згідно з технологією, визначеною аеропортом. Після обробки літак провітрять та виконають його генеральне прибирання.

Нагадаємо, 13 березня на кордоні між Італією та Словенією застрягла група українців, які повертались з Італії, але словенські прикордонники їх не пускали через спалах коронавірусу. Словенія закрила свій кордон з Італією для некомерційного руху, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

14 березня уряд Словенії дозволив транзитний проїзд частині транспортних засобів, що були заблоковані на італійсько-словенському кордоні, де серед інших застрягли й українські перевізники.

14 березня Кабінет міністрів прийняв рішення щодо евакуації громадян України з Італії через епідемію коронавірусу COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...