Мед Атлант

Маски, медикаменти та засоби дезінфекції: Марцінків опублікував звіт про захист міста від пандемії

Мер міста Руслан Марцінків опублікував проміжний звіт про захист Івано-Франківської ОТГ від пандемії коронавірусу – від початку карантину.

Зокрема за цей час:

  • Отримали партію гіпохлориту натрію для дезінфекції закладів охорони здоров’я, інших відкритих закладів, під’їздів та проведення дезінфекції на вулицях. Дезінфектанту в нас є в достатній кількості.
  • За ці кілька днів передали медикам і комунальним службам більш 14000 масок, 1000 респіраторів з рівнем захисту FFP2.
  • Кожен заклад охорони здоров’я міської ради отримав додаткові кошти і закупив одноразові халати, дезінфектанти, засоби індивідуального захисту на суму 300 тис.грн, медикаменти на 800 тис.грн., маски захисні на суму понад 800 тис.грн. Якщо ви їх ще не бачите – не панікуйте, значить, вони в процесі доставки.
  • Окрім того, що заклади закуповують самостійно, місто надало близько 60 різних захисних костюмів.
  • Всього місто виділило 5 млн.грн. з міського бюджету (і ще 3 млн.грн. передали меценати) на закупівлю систем штучної вентиляції легень. Перша поставка – у понеділок, для Міської клінічної лікарні №1.
  • Також в понеділок-вівторок очікуємо 300 американських експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Проблема з їх закупівлею в тому, що жоден підрядник не гарантував швидкої доставки.
  • Комунальний транспорт для медиків їздить чітко за графіком. А від сьогодні приватні перевізники «КОРИДА-ТРАНС» і Сохан готові надавати послуги довезення працівників в установи та підприємства з сіл і районів.
  • Окрім цього на заклик допомагати зголосилося вже понад 150 волонтерів! Зокрема, волонтери допомагають добратися до лікарень десятьом пацієнтам, що потребують гемодіалізу! Дякуємо вам!
  • Хороші новини в тому, що наразі динаміки зростання хворих з пневмоніями у міських лікарнях немає. Всі пацієнти, у яких була підозра на коронавірус і які уже пройшли тест – не мають коронавірусної інфекції. Це хороша новина

Але в області є 2 підтверджені випадки захворювання, один з них в місті. Тому нагадую, що карантин – це найбільш надійний спосіб захистити себе та своїх близьких. Всі обмежувальні заходи, які ми ввели – необхідні і дієві. Тому, дотримуйтеся карантину, дбайте про себе і, дай Боже, нас омине ця зараза.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...