Мед Атлант

“Для боротьби з епідемією”: в Раді хочуть зупинити норми про мовні квоти

Депутат повідомив, що голова парламентського комітету з гуманітарної політики Ткаченко ініціює під час позачергового засідання призупинення норм щодо квотування в аудіовізуальних ЗМІ та відтермінування частини законодавства про мову до 2024-2026 років.

Депутати з фракції «Слуга народу» під прикриттям епідемії коронавірусу хочуть скасувати мовні квоти та інші норми законодавства, які захищають державну мову. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook пише народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв, інформує glavcom.

Депутат, зокрема, повідомляє, що голова парламентського комітету гуманітарної політики Олександр Ткаченко ініціює під час позачергового засідання призупинити норми щодо квотування в аудіовізуальних ЗМІ, а також відтермінувати частину законодавства про мову до 2024-2026 років.

“Під прикриттям коронавірусу комітет гуманітарної політики ВР, а точніше його голова Олександр Ткаченко (бо засідань не проводилося), хоче, щоб ВР проголосувала на позачерговому:

до кінця року призупинити ст. 10 про мову аудіовізуальних ЗМІ у законі про телебачення і радіомовлення. Це 75% квота на українську і контроль за дотриманням;
до кінця року призупинити квоту на 50% української аудіовізуальної продукції;
частину закону про функціонування державної мови – стаття про у сфері культури перенести на вступ у дію на липень 2024;
частину закону про мову у сфері телебачення і радіомовлення – а саме перехід на 90% україномовного продукту і недопущення приниження державної мови перенести на липень 2026 рік!” – повідомив народний депутат.

Ар’єв застерігає, що такі ініціативи не мають відношення до боротьби з епідемією коронавірусу і є дуже дражливими для суспільства.

“Ці речі нічого спільного з епідемією не мають. Чіпати дражливі питання зараз, як це роблять ватні слуги – це політичне мародерство. А з мародерами в такі часи розмова має бути відповідною. Тож дуже раджу не випробовувати терпець і закликаю Дмитра Разумкова негайно зупинити небезпечну гру деяких колег із вогнем”, – наголосив депутат.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...