Мед Атлант

ЦГЗ отримав з Китаю 50 тисяч тест-систем ПЛР і 150 тисяч експрес-тестів: їх розподілять по регіонах

У Центр громадського здоровʼя (ЦГЗ) надійшло 50 тисяч тест-систем для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 150 тисяч експрес-тестів на коронавірус, які були доставлені військовим літаком з Китаю.

Про це виданню “Бабель” розповів в. о. ЦГЗ Ігор Кузін.

За його словами, отримані експрес-тести вже сьогодні розподілять по областях країни. Регіони отримають тести пропорційно до кількості людей.

Вони розподіляються пропорційно в усі області. В середньому на кожну область буде від 18 до 50 наборів ПЛР. Один набір розрахований на 100 реакцій, одного набору вистачає щонайменше на 70 людей, — сказав Кузін

При цьому він заявив, що не знає, звідки взялася цифра у 250 тисяч експрес-тестів, про яку раніше повідомляв Офіс президента. “Може, є інші одержувачі, наприклад Укрвакцина”, — сказав він.

Кількість апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) і медичних масок, які прибули з Китаю, Кузін не назвав.

Тест-системи ПЛР зараз є найточнішими при виявленні зараження коронавірусом. Однієї системи вистачає приблизно на 70 осіб. Експрес-тести менш точні, вони дають результат через 10 хвилин. Один тест призначений для перевірки однієї людини.

Уночі 23 березня в Україну з Китаю прибув військовий вантажний літак Іл-76, який привіз два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

У МОЗ заявили, що тести на COVID-19 будуть робити тільки лікарі певних установ МОЗ: Медпрацівники екстреної допомоги не будуть проводити тест на коронавірус охорони здоровʼя та тільки в разі підозри.

23 березня в Черкаській та Івано-Франківській ОДА повідомили про чотири нові випадки. В Івано-Франківську підтвердили три нових випадки коронавірусу та один у Черкаській області COVID-19. Раніше МОЗ повідомляв про 73 випадки зараженняМОЗ: В Україні підтверджено 73 випадки коронавірусу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...