Мед Атлант

“Сімейне вогнище коронавірусу”: у селі на Снятинщині на COVID-19 захворіли четверо людей з однієї родини

Сьогодні, 31 березня, в Івано-Франківську відбувся черговий брифінг з приводу поширення коронавірусу в області.

Руслан Савчук, головний санлікар області розповів, що у селі Вовчківці Снятинського району на коронавірус захворіли четверо людей  з однієї родини.

 Це так зване “сімейне вогнище”. Перший хворий знаходиться в обласній інфекційній лікарні. Ще троє людей цієї з родини також знаходяться у лікувальному закладі, – зазначив Савчук.

Також він додав, що найбільше випадків коронавірусу зафіксували у Франківській ОТГ, у Снятинському районі та Тисмениці. Всього на Франківщині підтвердили 45 випадків коронавірусу, 3 з них летальні Кількість контактних осіб хворих нарахували близько двохсот.

Володимир Чемний, заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА  додав, що у селі Вовчківці  госпіталізовано 15 осіб з підозрами на коронавірус. 7 з них знаходиться у лікувальних закладах Коломиї, 8 – в обласній інфекційній лікарні. З них 5 осіб вже мають підтверджений діагноз COVID-19. Стан людей середньої важкості, жоден  з них не перебуває на апаратів ШВЛ. Визначено тих, хто мав контакт з хворими.

 “Дійсно там жінка перебувала на самолікуванні, потім звернулася до Коломийської інфекційної лікарні і наполягла на госпіталізації всієї родини до інфекційної лікарні, бо мала контакт з тими, хто приїхав з-за кордону. Чоловік її відмовився спочатку від госпіталізації, він перебував на самоізоляції. 28 березня, коли стан чоловіка погіршився, підвищилася температура, прийняли рішення госпіталізувати його в обласну інфекційну лікарню, бо мав контакт з жителями, які приїхали з-за кордону. По дорозі до лікарні у нього сталася зупинка серця, попередній діагноз – ГРВІ нижніх дихальних шляхів”, – сказав Чемний.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...