Мед Атлант

МЗС: 8.5 тисяч українців за кордоном наполягають на якнайшвидшому поверненні додому

8.5 тисяч громадян України, які знаходяться на кордоном, звернулися в українські дипломатичні установи з проханням якомога швидше евакуювати їх в Україну в зв’язку з пандемією Covid-19.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, якого цитує “Інтерфакс-Україна

“На даний момент у програмі “Захист” – мова буде йти про кількість громадян, які звернулися за допомогою до іноземних дипломатичних установ України – беруть участь 13 тис. 787 громадян України… З цих 13 тис. 787 громадян 8 тис. 538 наполягають на поверненні в Україну якомога швидше”, – каже Кулеба.

Крім того, за даними МЗС, у 140 українців, які тимчасово “застрягли” за кордоном, є проблеми з житлом. Дипломати намагаються їм максимально допомагати. Є випадки, коли завдяки співпраці з місцевим бізнесом або церквою виходить вирішувати питання проживання, пише “УП“.

 Кулеба навів приклад, коли в Іспанії завдяки взаємодії з церквою вдалося розмістити групу українців на території монастиря.

За словами міністра, також з громадянами України за кордоном проводять роз’яснювальну роботу про те, що після повернення в Україну вони повинні будуть пройти обсервацію.

На початку березня президент України Володимир Зеленський попросив українців повернутись додому. 13 березня було оголошено, що Україна закриє авіасполучення. Однак навіть після цього українці не припинили виїжджати за кордон. 28 березня українська влада закрила кордони через загрозу поширення клоронавірусної інфекції. Уряд також ухвалив рішення про обов’язкову обсервацію для українців, які повертаються з-за кордону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...