Мед Атлант

“Доріжте його” і “сама дзвони”: франківець став свідком байдужості до порятунку чоловіка

Ввечері четвертого квітня франківець Михайло Сеньків став свідком порятунку чоловіка поблизу джерела у Підліссі. 

Про випадок Сеньків розповів у Фейсбук-спільноті “Франківські теревені”.

За словами Михайла, чоловіку стало зле та судомило, тож фельдшер попросила допомоги, щоб потримати хворого, адже треба було вколоти ін’єкції – в м’яз, і в вену. Також медики попросили викликати ще одну бригаду, бо удвох (фельдшер та водій) завезти його у медзаклад не змогли б, пише “Галка”.

“І тут люди, котрі були біля джерела, поділилися на дві категорії. Одні почали допомагати, а інші давали поради. Вуйко на ровері кілька разів порекомендував: “Доріжте його, він – алкоголік”. Інший чоловік, якого попросили подзвонити на “103”, спитав, чи фельдшер сама не має телефона і не вміє дзвонити. Може, в піст, за два тижні до Великодня, саме так побожні галичани і повинні поводитися. “Доріжте його” і “сама дзвони”, як суботній вечірній ритуал допомоги ближньому. Квітень. Західна Україна. 2020 рік.
P.S. У бригаді з Лисця, яка намагалася “відкачати” чоловіка, були водій Дмитро та фельдшер Ірина. Я просто задав собі запитання, чи готовий працювати на їхньому місці. За сьогоднішніх умов і з такими “порадниками”. Чесно кажучи, маю сумнів. Тому просто скажу 70-ій бригаді: “Дякую”. Що вони сьогодні просто робили свою роботу”, – додав очевидець подій Михайло Сеньків.

“Галці” стало відомо, що чоловіку з конвульсіями таки вдалося врятувати життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...