Мед Атлант

Як у Калуші освячуватимуть паски в умовах карантину?

Через пандемію коронавірусу свій ритм існування змінили всі установи, зокрема й церкви. Для багатьох людей незвичним є те, що в неділю і в свята потрібно залишатися вдома, а не бути в храмі.

У коментарі «Вікнам» адміністратор церкви Архистратига Михаїла УГКЦ отець Іван Бігун розповів, як в умовах карантину в Калуші відбуватиметься освячення пасок і шуток

“По часу будемо кропити довше ніж зазвичай, починатимемо десь о 13.00 год. Наше церковне братство контролюватиме, щоб люди заходили невеличкими групами людей ( від 5 до 10) і контролюватиме дистанцію між ними. Будемо працювати оперативно і задіюватимемо якомога більше священиків (6-7), щоб якомога швидше розпустити людей”

Розповів отець як у нових умовах віряни повинні поводитися з Плащаницею.

“Буде стояти Божий гріб, Плащаниця стоятиме на престолі. Кожен християнин має обов’язок прийти, перехреститися, поклонитися, віддавши шану Господу Богу. Цілування Плащаниці не буде згідно з постанов Блаженнішого Святослава і нашої влади.  Ми старатимемось дотримуватися усього. Бо перш за все це наша безпека”

Декан Калуський УГКЦ о. Степан Скібіцький у коментарі ТРК “Незалежність” закликав усіх вірян приходити до храму в масках і уникати скупчення людей. Зокрема заходити і виходити з церкви не більше десяти чоловік.  У випадку поганого самопочуття залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляцію богослужіння. Також якщо не  буде можливості посвятити паску, то можна самому покропити страви свяченою водою. Гріха в цьому не матимемо. Окрім того священик закликав допомогти посвятити паску й старшим людям, які не в змозі через стан здоров’я бути в храмі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...