Мед Атлант

Карантин суворіший: прикапатців просять залишитися вдома на вихідних до понеділка

Учора, 9 квітня, під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС рекомендували західним областям України, зокрема, Івано-Франківській, увести на вихідні посилені карантинні заходи – режим обмеженого пересування.

Як повідомив т. в. о. голови ОДА Віталій Федорів на брифінгу, ключове завдання зараз – знайти хворих і відділити їх від здорових.

“Ситуація в області ускладнена. Загалом в області очікують на 347 діагностувань. До суботи будемо проводити 100 ПЛР-діагностик. Основна вимога до краян: залишитися вдома з суботи 13 години до 6 години ранку понеділка”, – зазначив Федорів.

Федорів зазначив, що область отримала 10 тисяч швидких тестів, їх відправили в лікарні.

Згодом т. в. о. голов додав, керівництво держави зробило некомфортні умови – обмеження пересування людей та транспорту. Це для того, аби люди сиділи вдома.

“В області працюють пости при в’їзді. Мова йде і про посилення цих пунктів, і про роботу поліції. Звертаємося до людей: будьте вдома”, – зауважив Федорів.

За його словами, на Прикарпатті на вихідних не будуть зачиняти магазини та АЗС, як це є, наприклад, у Чернівецькій області.

Наразі на Франківщині 254 випадки коронавірусу, 17 людей від хвороби померли. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...