Мед Атлант

У Франківську в Катедральному соборі винесли Плащаницю. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 17 квітня, у Страсну П’ятницю в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Франківську винеси Плащаницю.

Фото в мережі опублікував Микола Мацюк.

Плащаниця — плат великого розміру із зображенням відбитку Ісуса Христа. Плащаниця Ісуса Христа виноситься на середину храму під час богослужіння Великої П’ятниці та Великої Суботи.

У центральній частині композиції Плащаниці Ісуса Христа, як правило, розташована ікона «Покладення до гробу» — повністю або частково (тільки тіло Христа). Ця ікона описує євангельську сцену погребіння Ісуса Христа. Таємний ученик Ісуса Йосип Ариматейський попросив римського намісника Понтія Пилата віддати тіло Ісуса для погребіння. Зняте з хреста, воно було обвите плащаницею, змащеною ароматичними маслами. Потім тіло Ісуса поклали у гроб, висічений у скелі, де до того іще нікого не поховали. Після того завалили каменем двері гробу. Марія Магдалина та Марія Йосипова дивились, де Його покладали.

У храмі ведуть безперервне пряме включення біля Плащаниці в режимі реального часу. Його можна переглянути за посиланням.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...