Мед Атлант

Без обіцяної надбавки медики Калуської районної лікарні припинять прийом та лікування хворих

“Хворих лікують, а надбавок так і не отримали”, – про це у мережі Facebook написала медпрацівниця Калуської районної лікарні Галина Лєсбекова.

Як повідомила жінка, в інфекційне відділення закладу першого березня було доставлено першого хворого з підозрою на коронавірус. З того часу там пролікували 124 хворих з вірусно-бактеріальними пневмоніями, серед них – хворі з підтвердженим діагнозом COVID-19, пише “Суспільне“.

За словами Галини Лєсбекової, семеро працівників відділення захворіли.

“Щоб зрозуміти весь відчай нашого колективу слів буде замало. Пропонуємо шановній Табанець Жанні (ред. голова Калуської райдержадмінстрації) та її замісникам одіти захисні костюми і хоча б одну добу попрацювати замість нас, тоді питання з надбавкою вирішилося би за один день. Якщо ми не отримаємо положеної надбавки, ми припиняємо прийом і лікування хворих”, – написала жінка.

Як вже повідомлялося, медики калуської лікарні відмовлялися лікувати хворих на COVID-19, якщо не виконають їхні вимоги. Зокрема, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту на 100%, оплату праці та безкоштовне лікування медиків у випадку зараження коронавірусною інфекцією.

До слова, сьомого квітня на щоденному онлайн-брифінгу керівниця інформаційно-аналітичного центру при облдержадміністрації Наталія Дьоміна повідомила, що медикам Калуської районної лікарні, які лікували пацієнтів з підтвердженими випадками коронавірусу, дадуть доплати, які передбачає законодавство.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...