Мед Атлант

У Франківську померла жінка, якій понад тиждень не могли зробити тест на коронавірус

У Івано-Франківську померла пацієнтка, яку госпіталізували ще 10 квітня, й тиждень не могли поставити діагноз.

Про це у соцмережі повідомила її донька Наталія Малиновська, пише Репортер. Жінка перебувала у важкому стані та була підключена до апарату ШВЛ.

За словами Наталії, ще 7 квітня в її мами піднялася температура, з’явилися слабість, діарея, зник апетит.

«На другий день мама зателефонувала до сімейного лікаря – отримала консультування телефоном, що це, мабуть, кишкова інфекція, отримала припис лікування, – розповідає Наталія. – Через день стало гірше, мама наполягла на прийомі, але не можна – карантин… «Добре, йдіть на рентген завтра», – сказала сімейний лікар. 10 квітня зробили рентген, на якому виявили двосторонню пневмонію, на швидкій з-під поліклініки забрали до МКЛ №1 (вул. Матейка, 34). В лікарні зробили швидкий тест на коронавірус, він – негативний. Лікують антибіотиком внутрішньовенно, декілька раз дали дихати киснем, а температура тримається».

У понеділок, 13 квітня, жінку перевели до реанімації, а 14 квітня її підключили до апарату ШВЛ і тільки тоді взяли тест ПЛР. Але з’ясувалося, що забір зробили неправильно. Повторний забір зробили 16 квітня – і знову неправильно.

Доки чекали результатів, жінку лікували від коронавірусу.

Родичі хворої жінки телефонували на гарячу лінію МОЗ України, гарячу лінію по коронавірусу в Івано-Франківську, Управління охорони здоров’я міста Івано-Франківська, де їм повідомили, що ПЛР-тест за наполяганням лікаря може бути готовий за 1-2 дні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...