Мед Атлант

З 28 квітня заборонено анонімно поповнювати банківські картки на суму понад 5 тис. грн.

В Україні з 28 квітня заборонено поповнення банківської картки одержувача без ідентифікації платника на суму понад п’ять тисяч гривень.

Відповідні норми містяться в законі про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, пише “Прямий”. 

Як відзначили в Національному банку України, платіж понад 5 тисяч гривень можна зробити у відділенні банку, маючи з собою паспорт, або через платіжний термінал (ПТКС), який технологічно може забезпечити верифікацію платника (вважати дані з його картки).

Якщо ПТКС має технологічні функції по верифікації платника, тоді можна зробити операцію на ту суму, яка потрібна клієнтові. Якщо немає, тоді в ПТКС буде встановлений ліміт, і клієнт не зможе зробити операцію на суму понад 5 тисяч гривень.

У терміналах “ПриватБанку” для перекладу понад 5 тисяч гривень потрібно вставити свою картку для ідентифікації. На сьогодні банк приймає тільки свої карти.

Небанківські термінали відсьогодні не братимуть платежі понад 5 000 грн.

Разом з тим, безготівкові платежі з карти на карту або з рахунку на рахунок, як і раніше, можна здійснювати без будь-яких обмежень, і дробити платежі на частини не потрібно. Власники банківських рахунків, до яких прив’язані платіжні картки, вже ідентифіковані.

Нагадаємо, 27 грудня Володимир Зеленський підписав Закон України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення№ від 06.12.2019 №361-ІХ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...