Мед Атлант

Уряд продовжує карантин до 22 травня, але з пом’якшеннями

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на початку засідання.

“Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будемо дивитись, як буде рухатись пандемія у світі і як буде відбуватись коливання кривої захворюваності у нас в Україні”, – зазначив Шмигаль.

Проте, як зазначив Шмигаль, карантинні заходи з 11 травня дещо послаблять. Як ми вже повідомляли, планують відкрити парки, сквери та зони відпочинку, об’єкти індустрії краси, частину магазинів, які розташовані в окремих приміщеннях.Повний список того, що буде дозволено з 11 травня, за словами прем’єра, оприлюднять після затвердження.

За словами Шмигаля, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому України теж не може повністю знімати обмеження.

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.

Також Шмигаль закликав українців повністю дотримуватися карантину до 11 травня. В іншому випадку, за його словами, усі зусилля за 2 місяці будуть марні.

У МОЗ також повідомили, що в Україні відновлять планові операції та планову госпіталізацію пацієнтів. Як наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, це потрібно для того, щоб знизити ризик загрози життю пацієнтів, які потребують операцій. Щоб уникнути заражень медиків під час цих операцій, усім пацієнтам в обов’язковому порядку робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...