Мед Атлант

Виключно на виніс або на літніх майданчиках: у МОЗ роз’яснили роботу закладів громадського харчування

МОЗ видало тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину.

Одним із головних пунктів є вимірювання температури усім працівникам закладу. Якщо температура тіла вище 37,2 С або є ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків.

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням або на літніх майданчиках просто неба.

Заклади повинні забезпечити дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом.

Також рекомендують, за можливості, місця для сидіння, обшиті тканиною або іншими м’якими
матеріалами, замінюються на ті, які піддаються дезінфекції.

Обслуговування клієнтів в приміщеннях закладів громадського харчування забороняється. Вхід в приміщення дозволяється виключно для користування санвузлами, пеленальними кімнатами та проходами чи сходами, що ведуть до літніх майданчиків на даху. Важливо організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

Замовлення може здійснюватися: дистанційно – телефоном, з використанням засобів телекомунікацій; через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу. Так як видача клієнтам паперових меню заборонена. Меню повинні бути розміщені для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення.

Детальні вимоги за посиланням: Постанова 18 (1) Постанова 18 (2) Постанова 18

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...