Мед Атлант

Центр волонтерських ініціатив разом з Київським Пластом передали гуманітарну допомогу для прикарпатських медиків

Центр волонтерських ініціатив спільно з Київським Пластом організували чергову передачу засобів індивідуального захисту (захисні комплекти – костюми та маски і захисні екрани) для потреб медиків Івано-Франківщини.

Цього разу передали 300 захисних костюмів та 120 екранів.

Українці завжди славились здатністю до самоорганізації та взаємодопомоги в критичні часи. Сьогодні завдяки небайдужим громадянам ми продовжуємо допомагати медичним працівникам, які охороняють наші життя та здоров’я у часи епідемії. Завдяки співпраці з Київським Пластом захист, який ми сьогодні передаємо, буде ще ефективнішим для збереження здоров’я тих, хто на передовій боротьби з коронавірусом, адже він також включає захист очей, – говорить Dmytro Zhmailo, керівник Центру волонтерських ініціатив.

Загальна вартість виготовлення захисних костюмів та масок склала 44 402 грн. Захисні екрани були виготовлені волонтерами Київської станиці Пласту в рамках проекту You will see.

Київська станиця Пласту, яку я очолюю, на початку карантину започаткувала ініціативу You Will See, в рамках якої, завдяки пожертвам небайдужих українців, наші волонтери виготовляють захисні екрани для медиків. Як член Центру волонтерських ініціатив я вже кілька разів брав участь у передачах Івано-Франківщині необхідних засобів індивідуального захисту, тому я розумію потребу, яка стоїть перед регіоном. Допомога Прикарпаттю залишається критичною, адже рівень смертності тут досі високий, є інфіковані медичні працівники, – говорить Ivan Bratsiun, керівник Київського Пласту, член Центру волонтерських ініціатив.

Безпосередньо передавали засоби індивідуального захисту в Івано-Франківську представник Центру волонтерських ініціатив Олександр Ярощук та керівник Івано-Франківського ПЛАСТу Назарій Лугарєв.

Ми вже втретє зібрали запити та розподілили засоби індивідуального захисту для потреб Івано-Франківська та області. Цього разу передали: 50 костюмів та 50 масок Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні; 10 костюмів, 10 захисних щитків, 40 масок Івано-франківській міській клінічній лікарні №1; 40 костюмів, 40 захисних щитків, 70 масок Івано-Франківській обласній клінічній лікарні; 200 костюмів, 70 щитків, 140 масок Обласному фтизіопульмонологічному центру, – говорить Олександр Ярощук, член Центру волонтерських ініціатив.

Це вже третя передача засобів індивідуального захисту для потреб Івано-Франківщини. Всього за час карантину Центр волонтерських ініціатив передав допомоги медикам та поліцейським Прикарпаття на суму понад 275 500 грн.

Пластовий закон говорить про те, що пластун має допомагати іншим. Сьогодні ж допомоги потребує як наша держава, так і кожен медичний працівник, який бореться з новим вірусом. Тому ми не могли залишитись осторонь. Радіємо співпраці з Центром волонтерських ініціатив – спільними силами ми захищаємо тих, хто щодня бореться за кожного з нас, – говорить Nazariy Luharev, керівник Івано-Франківського Пласту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...