Мед Атлант

Ще менше: скільки за газ платитимуть прикарпатці у травні

ТОВ “ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ ЗБУТ” оприлюднив, скільки за газ платитимуть прикарпатці у травні.

Отож ціна – 2, 948 грн. за куб/м.

Шановні клієнти! Інформація про ціну газу в травні оновиться в Особистих кабінетах та додатках згодом, – йдеться у повідомленні.

Сума вказана без транспортування.

До порівняння: прикарпатці за газ у квітні платили  3, 712 грн. за куб/м., у березні – 4,326072. грн за куб. м.

У травні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках публічних спеціальних обов’язків (ПСО), знизилась до 2,3 грн за кубометр (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Це на 21% менше порівняно з квітнем 2020 року, інформує пресслужба Нафтогазу.

Загалом, з початку року ціна ПСО знизилась на 51%, порівняно з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу сягнуло 62%.

Цінова ситуація на ринку сприяє намірам Уряду лібералізувати ринок газу для населення з 1 липня цього року. В міжопалювальний сезон передумов для зростання цін значно менше, ніж в холодну пору року. Історично низькі ціни, великі запасу газу у європейських та українських сховищах та літній період – все це дозволить зробити плавний та безпечний перехід для українських споживачів до вільного ринку”, – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...