Мед Атлант

У Калуші чоловік згвалтував та обікрав дитину, яка поверталася додому зі школи

22 травня Калуський суд виніс вирок чоловіку, який згвалтував та обікрав неповнолітню дівчинку, коли та поверталася додому зі школи.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився 11 листопада 2017 року у Калуші на вул. Долинській.

Дівчинку поверталася зі школи додому неподалік залізничного переїзду. Вона несла в руках мобільний телефон. Там дитину побачив зловмисник та завів з нею розмову. Чоловік скористався тим, що нікого поряд не було, і відібрав у дівчинки телефон, застосувавши фізичну силу.

Потім чоловік штовхнув потерпілу на землю та згвалтував. Згодом дитині вдалося вирватися та втекти.

Обвинувачений  свою вину не визнав. Він поясник, що того дня поїхав працювати в смт. Брошнів. Однак роботи не було, тому вони з друзями купили пляшку горілки, випили та розійшлися. Їх привіз керівник і вони з товаришем вийшли перед Рожнятовом.  Там обвинувачений купив сигарети на заправці і пішов напрямку Рожнятова, де ходив по магазинах, а потім  стояв на зупинці.

Чоловік поцікавився у людей, коли їхатиме автобус на Сваричів. Однак йому сказали, що він 20 хвилин як відправився. За словами зловмисника, він сів у якийсь автобус і заснув. Прокинувся вже у Калуші, де сів на зупинці на лавку та знову заснув.

Згодом його розбудили працівники поліції. При перевірці  вони виявили у чоловіка телефон, який йому не належав. Звідки взявся телефон, він не знає. Зазначає, що між 13 і 14 годиною не був у Калуші. Просив його виправдати, так як не вчиняв цього злочину. Цивільний позов не визнав. Також повідомив, що провалів у пам’яті  в нього не було.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину не визнав, її повністю довели у судовому засіданні за сукупністю доказів. Зокрема, це показання потерпілої, свідків та письмові докази.

Дитина впізнала зловмисника у відділку поліції по фотографії та одягу.

При повторному допиті в судовому засіданні потерпіла також впізнала обвинуваченому. Вона додатково вказала, що зараз  у нього змінилась борода і зачіска.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 153 КК України, та призначити покарання:

за ч. 2 ст. 186 КК України –  чотири роки позбавлення волі,

за ч. 3 ст. 153 КК України – десять років позбавлення волі.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на десять років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...