Мед Атлант

Човен вікінгів попливе Дністровським каньйоном. ФОТО

Інформацію в соцмережі поширив директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича“.

У Дністровському каньйоні 10 червня спустять на воду човен вікінгів, повідомив Михайло Ковтун.

Дракар (норв. drakkar від давньо-скандинавської drage — «дракон» і kar — «корабель», буквально — «корабель-дракон») — довгий вузький дерев’яний човен вікінгів з високо заломленим носом і кормою.

За словами директора КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича”, цьогорічний туристичний сезон відкриють “без лишнього пафосу” 10 червня.

Дракар буде курсувати в Дністровському каньйоні, заінтригував Михайло Ковтун:

“Якщо у вас є бажання спробувати пройти Дністром на середньовічному кораблі, наберіться терпіння, — уже зовсім скоро ми відкриємо всі карти”.

Як повідомляли “Вікна”, в лісі біля Івано-Франківська вручну будують човен вікінгів. Талановиті майстри реконструють шестиметровий човен-довбанку.

На воду спустити своє судно реконструктори планують уже на початку літа і одразу візьмуться за новий 17-метровий корабель вікінгів.

Перший проект обійшовся десь у 500 доларів. Хлопці намагаються працювати з натуральними та екологічно чистими матеріалами: дьоготь, овеча шерсть, лляна олія, високоякісна деревина.

Кораблі в подальшому будуть використовуватися для сплавів по Дністру, експедицій, екскурсій.

Їх називають «Вікінги». Назар Морозко та Володимир Ільків — молоді художники-скульптори з Івано-Франківська, які попри всі застереження та скептичність оточуючих довели, що справжня ідея сильніша за будь-які труднощі.

Читайте також: Карпатський нацпарк після карантину відкриє 4 нові маршрути

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...