Мед Атлант

У Франківську на 34 тис. грн. оштрафували священника за порушення карантину

У Франківську засудили священника, який порушив карантинні вимоги.

Як йдеться у матеріалах справи, священник УПЦ Московського патріархату в супереч постановам Кабміну провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 44-3 КУпАП.

На судове засідання священник не з’явився, на дзвінки та повідомлення не відповідав.

Крім того, станом на час розгляду справ жодних заяв та клопотань від обвинуваченого про відкладення розгляду справи до суду не надходило. За таких обставин, керуючись ст.268 КУпАП, вважаю, що справу можна розглянути за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, – йдеться у повідомлення.

З письмових пояснень 21.04.2020 о 08 год 00 хв проводилась літургія, де зібралось парафіян у кількості 20 осіб, з них близько 6-8 знаходились в храмі, а решта на території храму. Про те, що прихожани мали себе захисти масками йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок. Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину. З цього приводу священник визнає свою провину у вчиненому так, як не забезпечив порядок дотримання антикарантинних заходів на території храму під час святкування пасхальних свят.

Дії священник, повідомляється у постанові, слід кваліфікувати за ст. 44-3 КУпАП, як порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, та накласти на нього адміністративне стягнення в межах санкції ст.44-3 КУпАП.

Суд визнав священника винним на оштрафував на 34 тис. грн.

Читайте також: У Франківську оштрафували “COMFY” за порушення карантину.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...